Επιστροφή στην αρχική σελίδα

 

Ευχαριστώ θερμά για τους 1259 ψήφους που μου δώσατε στις Νομαρχιακές εκλογές 2006.

Από τον παρακάτω πίνακα βγάζω το συμπέρασμα ότι προσωπικά πήγα πολύ καλά.

Και αυτό γιατί, παρ’ όλο που ο συνδυασμός ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έπεσε κατά 92.249 ψήφους μεταξύ 2002-2006 και εγώ προσωπικά έπεσα κατά 892 ψήφους, η αναλογία  των ψήφων που πήρα στο σύνολο των ψήφων του συνδυασμού ήταν 1,5% το 2006 και 1,2% το 2002. Δηλαδή Το ποσοστό μου ανέβηκε κατά +0,3% παρ’ όλο που ο συνδυασμός έπεσε κατά -5,1%. Επίσης, στη σειρά κατάταξης ανέβηκα κατά 10 θέσεις. Ευχαριστώ και πάλι.

 

έτος

2006

 

2002

 

 

συνδυασμός

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Γ. Πανούσης

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μ. Γλέζος

Διαφορά 2002-06

 

(1) Αριθμός ψήφων συνδυασμού

85.162

 

177.411

 

-92.249

Ποσοστό ψήφων Ηλία Γιαννίρη

5,70%

10,80%

-5,1%

(2) Αριθμός ψήφων Ηλία Γιαννίρη

1.259

2.151

-892

Ποσοστό επί του αριθμού ψήφων του συνδυασμού (2)/(1)Χ100

1,5%

1,2%

+0,3%

Σειρά κατάταξης μεταξύ των 98 Νομαρχιακών Συμβούλων

36ος

46ος

+10

 

 

 

 

(το προεκλογικό μου σημείωμα Νομαρχιακές-2006)

Ηλίας Γιαννίρης,

Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος-Χωροτάκτης, Δρ ΕΜΠ

Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος 

του Συνδυασμού "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"- του Πανεπιστημιακού Γιάννη Πανούση

(υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας: Σπύρος Λυκούδης, υποψήφια Νομάρχης Πειραιά Εύη Καρακώστα)

 

Οι εκλογές για τις Νομαρχίες  και τους Δήμους χωρίς όμως αντίστοιχες εκλογές και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας θα οδηγήσουν πάλι σε ένα κουτσουρεμένο διοικητικό σύστημα στηριγμένο στο δικομματισμό. Η Κεντρική και η Περιφερειακή Διοίκηση εξουσιάζουν και αντιμετωπίζουν εχθρικά την αυτοδιοίκηση. Όλοι μαζί, (κεντρική εξουσία, αυτοδιοίκηση) διαπλέκονται με μεγάλα και μικρά εργολαβικά συμφέροντα, ιδιωτικοποιούν-εμπορευματικοποιούν  τη δημόσια περιουσία,  καλλιεργούν τις πελατειακές ψηφοθηρικές σχέσεις. Νοθεύουν το πολιτικό φρόνημα του λαού.

 

Τα προβλήματα των πολιτών βράζουν και θα μεγαλώνουν. Χρειάζεται αποκέντρωση πληθυσμού, πόρων, αρμοδιοτήτων. Χρειάζονται εναλλακτικές πολιτικές για την αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ στην πόλη, όπως και για την ενέργεια, και για τα απορρίμματα. Πολιτικές για την προστασία και αύξηση των ελεύθερων χώρων και του πράσινου. Τα περιαστικά βουνά, οι γειτονιές οι σχολικές αυλές, τα ρέματα πρέπει να πρασινίσουν και να γίνουν ανάσες ζωής.

Χρειάζεται μια αυτοδιοίκηση με αγωνιστικό διεκδικητικό προσανατολισμό που να μπορεί να αποτρέπει τις πολιτικές που χειροτερεύουν τη ζωή μας, να δημιουργεί αλλαγές για το όφελος του πολίτη, να κινητοποιεί τις δυνάμεις της κοινωνίας.

Αυτοί είναι και οι πολιτικοί στόχοι του Νομαρχιακού Συνδυασμού που συμμετέχω.

 

Στο παρελθόν υπηρέτησα τέτοιους στόχους ως εργαζόμενος και ως ενεργός πολίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με τον τότε ευρωβουλευτή Α. Αλαβάνο-θέματα Επιτροπής Περιβάλλοντος), στη Βουλή (με το βουλευτή Γ. Δραγασάκη- θέματα πολεοδομίας-χωροταξίας-περιβάλλοντος), στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Δ/νση Χωροταξίας), στην εκπαίδευση (ΕΜΠ, δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην τοπική ανάπτυξη (Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτ. Ετ. Επαρχ. Ικαρίας), στην Αθήνα (εκδότης τοπ. Περιοδικού ΕΠΡΕΠΕ Πλ. Βικτωρίας, συμμετοχή στην Επιτρ. Αγώνα Πεδίου Άρεως, στο αντιολυμπιακό κίνημα κλπ), και ως Δ/ντης στο Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης.

Συμμετέχω στην Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για τους Ελεύθερους Χώρους Αθήνας από την ίδρυσή της το 1996. Είμαι ο δημιουργός και επιμελητής του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ www.asda.gr/elxoroi από το 1999.  Συμμετέχω στην εκδοτική  προσπάθεια του περιοδικού «Ελεύθεροι Χώροι».

 

Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 ήμουν υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό, με το Μανώλη Γλέζο και οι ψηφοφόροι με τίμησαν με 2.151 ψήφους. Ευχαριστώ θερμά.

 

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχω με την ελπίδα να επιβεβαιώσω την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δουλειά μου για την Αθήνα και για τους Ελεύθερους Χώρους της πόλης.

 

Μετά τις εκλογές θα επιδιώξω, μέσα από την συμμετοχή μου στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πολεοδομίας να αυξήσω την αποτελεσματικότητα της δράσης των τοπικών κινημάτων και των αγώνων για την υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8237397. e-mail: igiann@tee.gr.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα